Centraal stofzuigsysteem

Centraal stofzuigsysteem

Een centraal stofzuigsysteem bestaat uit een motor annex stofopvangbak die centraal opgesteld staat, en een netwerk van buuisleidingen in de woning die uitmonden in diverse aansluitpunten voor de zuigslang.

Centraal stofzuigsysteem

De voordelen van een centraal stofzuigsysteem

Een centraal stofzuigsysteem heeft vele voordelen:

  • Een centraal stofzuigsysteem is uiterst geluidsarm. De motor staat ergens in de garage, of in een bergplaats, en dus hebt u het lawaai ervan niet meer in de kamer waar u aan het stofzuigen bent.
  • Een centraal stofzuigsysteem is een stuk krachtiger dan de gewone huishoudtoestellen. Die zijn immers beperkt door het gewicht van het toestel, wat men meestal zo laag mogelijk wil houden. Bij een centraal stofzuigsysteem geldt deze beperking niet, daar het vast opgesteld staat.
  • Het reinigt ook een stuk beter, aangezien alle opgezogen stof in de leiding verdwijnt, en er geen fijne stofdeeltjes terug de kamer ingeblazen worden, zoals dat bij klassieke toestellen wel het geval is.
  • Dit brengt meteen ook een betere hygiëne met zich mee: na het stofzuigen is de kamer echt netjes, en is er geen onzichtbaar fijn stof meer aanwezig.
  • Allergiën, zoals de huisstofmijt, behoren tot het verleden, aangezien ze niet meer terug de kamer ingeblazen worden zoals bij klassieke toestellen.
  • Muren en trappen worden niet langer beschadigd door het verplaatsen van een klassieke stofzuiger.

Onderdelen van een centraal stofzuigsysteem

Uiteraard bestaat een systeem uit de centrale eenheid, een buizenstelsel en aansluitpunten. Daarnaast is er ook nog de slang die gebruikt wordt in de kamer, en de opzetstukken. Deze opzetstukken bestaan, al naar gelang uw keuze, in verschillende varianten. Er zijn de gewone opzetstukken, die ideaal zijn voor vloeren en parket op laminaat, maar er zijn ook gespecialiseerde opzetstukken, voor bvb. hoeken, onder lage meubels, met een roterende borstel voor tapijten, gordijnen- en zetelborstels, stofborstels voor bvb. meubels of TV, en zo meer. Er zijn zelfs speciale plintborstels beschikbaar.

Interesse ?

Contacteer ons dan, en wij verwijzen u graag door naar onze klant.